susupetal art gallery

Doodle 1

 

doodle1

 

 

Tammikuun Teemataide-haaste lykkäsi myrkyn: pitäisi tehdä yhdeksän Ziaa eli vuorossa on ZenTangle, Doodles, Zendala, Doodling, Zenspiration jne. Just joo, ja tässä syitä kauhistukseeni.

En koskaan piirtele. Olen luonnoltani lankkuaidan maalari, kaikenlainen pieni ja tarkka homma on minulle mahdottomuus. Räiskin värejä, maalaan, mutta piirtäminen…ehei.

Koko loppuvuoden tappelin taas näön kanssa. Luulin, että lasiaisen irtaumat silmissäni olisivat rauhoittuneet, mutta ne äityivät taas ja näön kohdistaminen on ollut vaikeaa. Käsitöitäkin tehdessäni olen nähnyt silmukat kahtena, käsityöt eivät kuitenkaan valmistu sen nopeammin, harmi juttu. Kodin pölytkin näkyvät tuplana, ei kiva ollenkaan. Piirrä siinä sitten jotain pientä ja tarkkaa, kun näkökenttä on täynnä nokitahroja ja päänsäryn aikaansaavia psykedeelisiä kuvioita.

Vapiseva viiva on ollut tavaramerkkini piirtäessäni esim. Keskiäkäistä tai Heddaa. Höh, miten sellainen tyyli sopii tähän haasteeseen? Kysyn vaan!

Ai, tekosyitäkö? No, ei sitten enempää. Tässä on ensimmäinen työni tammikuulle. Maalasin pahvin mustaksi akryylillä. Hoitokoirallani oli koirien joulukalenteri (!), sain sen sitten tyhjänä itselleni materiaaliksi. Luukut olivat hauskan muotoisia, joten käytin yhtä sapluunana ja maalasin pohjan valkoiseksi, taas akryylillä. Tavallisella tussilla koukeroin kasvot. Huh. Pieni työ, siis minulle, koko on alle 10 cm kanttiinsa. Pieni kooltaan, suuri kynnys.

Joko kohta on helmikuu?

***

 

The theme for January in Theme Art Blog made me cry of despair. No, never, never am I able to doodle, to create Zias, Zen Tangles etc. Never! Reasons:

I never doodle. I’m a wall painter by nature, anything small and accurate is an impossibility. I splash colors, but drawing…oh, no.

I’ve had again trouble with my sight. It’s hard to focus my eyes and I see double images. Even when I’m crocheting, I see the loops double, but sadly that doesn’t mean my handicraft comes ready twice at fast.

Trembling line has been my trademark for years, you can see it in my drawings of Middle Morbid and Hedda. How does this trembling style fit into Zias?

Oh, excuses? Well, I say no more. Here’s my first doodle for January. I painted a cardboard with black acrylics. The dog I take care of sometimes had an advent calendar (!), I got the emptied calendar for material. The holes were funny shaped and I used one as a stencil, painted it with white acrylics. With a marker pen I twirled this face. This is an usually small work for me, approx. 10 x 10 cm.

Is it soon going to be February?

 

 

 

Mainokset

27 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. sirokko said, on tammikuu 6, 2015 at 1:58 pm

  No niin, tätähän tässä on odoteltu! Kaikki tekosyyt on itselle asetettuja rajoituksia, paitsi ne lasiaiset, ikävä juttu tosiaan. Hyvin silti meni koukerointikin, ei tullut kahta nenääkään. Minä juuri odotinkin, että näytät mallia miten tästäkin aiheesta saa vapaasti luovan. Alku oli jo hyvä, melkein kuin pala faaraonaikaista sarkofagia.

  • susupetal said, on tammikuu 7, 2015 at 9:57 am

   Kaksinenäinen olisi kyllä ollut erittäin luovaa, Sirokko!
   Totta, tekosyyt ovat itselle asetettuja rajoituksi, tuttu juttu, mutta nyt siis tulta päin!!

 2. Sisko said, on tammikuu 6, 2015 at 6:17 pm

  Harmi kun sulla on noita vakavia silmäasioita. Hauskan kuvan olet kuitenkin tehnyt, siinä on kaikki paikallaan. Kauniita koristeita tukkaa myöten. Tykkään!

  • susupetal said, on tammikuu 7, 2015 at 9:58 am

   Kiitos, Sisko, jep, nuo silmät todellakin harottavat hankalasti, mutta toimeen tullaan.

 3. Oranssin Punainen said, on tammikuu 6, 2015 at 7:01 pm

  Ensimmäinen este ylitetty ja mukavan kuvan teitkin!

 4. mmather said, on tammikuu 6, 2015 at 8:55 pm

  A very fine doodle it is, too, Susu! : )

 5. UUna said, on tammikuu 6, 2015 at 9:05 pm

  Ensimmäinen kynnys komeasti hypätty yli, nyt ei ole enää mitään hätää. Etkö ole huomannut, että kaikki kuviot ovat vapisevaa viivaa? Eihän siinä ole muuta ongelmaa, kuin saada vapina aina samaan kohtaan 😉

  Minullakin on edelleen ajoittain lasiaisongelmia, vaikka luulin, että ne häipyvät puolessa vuodessa. Mutta telkkarin edessäkin on välillä ties mitä kalvoa, samoin tietsikalla pilkkuja ja harsoja. Kai näidenkin kanssa on vain jatkettava.

  • susupetal said, on tammikuu 7, 2015 at 10:01 am

   Harmittavaisia nämä silmäongelmat, UUna, samanlaista kalvoa ja pilkkuja täälläkin, silloin on parempi antaa silmien levätä. Sen takia olen yleensä aamuisin vaan koneella, päivän mittaan silmät väsyvät.
   Mutta hyvä niin kauan kuin nähdään.

 6. Millin said, on tammikuu 6, 2015 at 9:08 pm

  Hyvä sinä! Tästä se lähtee, ennen helmikuuta olet löytänyt itsestäsi uusia taitoja 🙂 Jos vain silmäsi ovat samaa mieltä eivätkä ala temppuilemaan enempää.

  • susupetal said, on tammikuu 7, 2015 at 10:02 am

   Jo tämän yhden piirustuksen tekeminen sai minut löytämään itsestäni uusia taitoja, Millin. Olet sinä aika hurja haastevelho!! Ollaan ihan sinun vietävissäsi 😉

 7. Esther Helmiä said, on tammikuu 6, 2015 at 9:33 pm

  Ikävää että silmäsi sairastelevat. Mutta olen iloinen että tulit myös mukaan ja juuri sinun tyylilläsi, joten jatka vaan nämä ovat hienoja! Hymyn sai tuo joko on kohta helmikuu 🙂

  • susupetal said, on tammikuu 7, 2015 at 10:03 am

   En minä jäåtä haastetta väliin sen takia, että en osaa, Esther, oppimisen paikka pitää käyttää hyväkseen fysiikan sallimissa rajoissa 😀

 8. sini said, on tammikuu 6, 2015 at 9:51 pm

  Pelkäsin jo että jänistit haasteesta, mutta jos terveydentila estää niin se on ymmärrettävää! Kiva kuva, kaarta ja mutkaa niinkuin pitääkin ja koiran joulukalenteri? 🙂 pääsi jatkojalostukseen! ..enää 8korttia! :))

  • susupetal said, on tammikuu 7, 2015 at 10:04 am

   En minä jänistä, vaikka mieli tekisikin, pakko oppia uutta ja uusiutua, Sini, ainakin omalla tyylillä. Koiran joulukalenteri oli kyllä ihana, namut eivät makuuni, mutta hoitokoiralle maistuivat!

 9. harakka said, on tammikuu 6, 2015 at 11:11 pm

  Tämähän on hieno, ja vasta eka!
  Mä piirsin myös naisen pään ja siihen tukkaa, en vielä ole sitä julkaissut kuitenkaan, laitan nyt tähän väliin jotain muuta haastetta
  Silmäjuttusi on kyllä aika kurja juttu, voimia sen kanssa.

  • susupetal said, on tammikuu 7, 2015 at 10:05 am

   Harakka, minullakin tämän haasteen alku vähän siirtyi, kun on noita mitakin haasteita paljon. Mutta mukana ollaan siis nyt.

 10. robin said, on tammikuu 7, 2015 at 5:51 am

  Who says you’re not a doodler? 🙂

 11. Aina said, on tammikuu 7, 2015 at 6:06 am

  Odotinkin sinulta jotain, joka ei olisi kaavoihin sidottua ja ilmeikkään mimmin loit. Tämä tapa käy vähän silmien päälle, mutta toivottavasti jatkoa seuraa 🙂

  • susupetal said, on tammikuu 7, 2015 at 10:07 am

   Kaavat on tehty rikottaviksi, etenkin jos ei osaa kaavoja, Aina 😉

 12. jaana janatuinen said, on tammikuu 7, 2015 at 11:03 am

  Heh, johan myrkyn lykkäsi 😀 Ja muka lankkuaidan maalari ! Upea, vahva työ. Hienosti kuvattu. Vaalea tausta, kasvojen muotoinen, korostaa naisen profiilia kauniisti, upeaa. Heitä se aidanmaalauspensseli hiiteen ja maalaa näitä kauniita naisia :-D.
  Minulla tuo sama kirottu ongelma, lasiaisen osittainen irtauma, molemmissa silmissä. Siihen lisäksi hajataitto.
  Viivat ja kuviot häviävät välillä kokonaan, tai näkyvät kahtena. Toisinaan iso samea laikku silmän edessä pitkän aikaa. Välähtelyjä silmänurkissa ja nokisadetta. Vaivannut jo monta vuotta:-((

  • susupetal said, on tammikuu 7, 2015 at 12:24 pm

   Nautin lankkuaidan maalaamisesta, siinä ei tarvitse olla niin kamalan tarkka, eivätkä pikkumokat haittaa, Jaana.

   Äh, piinallisen tutulta kuulostavat nuo sinunkin silmäoireesi, minullakin on myös riesana suuri hajataitto. Mutta näillä mennään ja ummistetaan silmät kun näkymä ei enää miellytä 😀

 13. tuulento said, on tammikuu 9, 2015 at 8:19 pm

  Mahtava työ, varsinkin jos silmistä on ollut vaivaa. Minä tässä mykistelen hämmästyksestä ja mietin, että taidan jättää tämän haasteen. Tosiaan nolottaa laittaa niitä alkeellisia systeemejä!

  • susupetal said, on tammikuu 10, 2015 at 9:52 am

   No, et kyllä jätä, jos minäkin roikun mukana, Tuulento.
   Joo, silmät haittaavat, on ollut välillä hankalaa käydä katsomassa muidenkin töitä, kun katsetta on vaikea kohdistaa.

 14. Doodle 2 | susupetal art gallery said, on tammikuu 10, 2015 at 3:18 pm

  […] merkeissä piirustelua, lisänä vesiväriä, Tehty muuten samalla tekniikalla kuin edellinen eli valkoinen kuvio maalattu sapluunalla akryyliä […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: